Svømmeafdelingen – hold

Tumlinge 1 + 2
Svømning for børn og forældre. Barnets sanser, sociale og kognitive egenskaber vil udvikle sig i samspillet med forældrene. Der arbejdes ligeledes med at skabe et trygt miljø for barnet i vandet

Spækhuggerne, Delfinerne og Krokodillerne
Alle 3 hold er for børn i alderen 0.kl – 2. klasse.
(Børnene er alene med instruktøren i svømmesalen)

På disse tre hold, er det den dag, der passer bedst i familiens ugeskema og ikke niveauet der afgør hvilket hold man er på!

Der vil blive delt i forskellige niveauer i bassinet under træningen.

Der kan være fælles træning for alle, såvel som at svømmerne vil blive delt ud på flere hold/niveauer i løbet af undervisningen.

Træningen (alt efter hvad børnene kan):
vænnes til vandet og ikke har gået til svømning før.
dukke hovedet i vandet
være i vandet uden hjælpemidler
lægge sig ned i vandet
vende sig fra mave til ryg og omvendt.
flyde på ryggen.
svømme kortere distancer
supermancrawl, rygsvømning, rygcrawl og korrekte brystsvømningsbenspark

3.-4. klasse
Gennem forskellige øvelser arbejder vi med fortrolighed til vandet, og der er mulighed for børnene at lære de fire svømmearter brystsvømning, crawl, lav rygsvømning og rygcrawl. Desuden dykning, startspring og hovedspring. Hver gang afslutter vi med frisvømning.

5.- 7. klasse
Træning, leg og boldspil. Der vil blive trænet med Crawl, rygcrawl, bryst og rygsvømning, for dem der gerne vil lære nyt og for dem der har lyst til at træne det de allerede har lært. Leg og bevægelse vil være en naturlig del af træningen ligesom dykning og boldspil. Der vil være muligheder for at tage svømmemærker sidst på sæsonen

Motionsholdet
Holdet for dem der gerne vil svømme nogle baner.

Laksene
Holdet for mænd, der gerne vil have lidt god motion, styrketræning, boldspil og frem for alt hygge sig og komme i godt humør.

Gymnastik og svømning
Holdet for voksne som gerne vil tage et par svømmetag, motionere lidt eller bare kan lide at være i vand.

Aerobic
God motion for alle aldre. Vi prøver at bevæge alle kroppens muskler i vandet, og udnytter vandets opdrift og modstand. Det bliver en time med god musik og godt humør.

Varmtvandstræning 1+2+3+4
Træning i varmtvandsbassin er godt for dig, der har problemer i led, ryg og muskler. Træningen er skånsom. Varmtvandstræningen foregår i 33-34 grader varmt vand. Vandets opdrift gør, at kroppen vejer mindre. Når du træner i varmtvandsbassin, vil du derfor opleve, at du har større bevægelsesfrihed, end når du bevæger dig på land.

Senioraerobic
Sjov og varieret træning. På en time kommer vi igennem opvarmning, motion og udstrækning. God motion der skåner led og muskler. Der vil også være plads til en svømmetur for dem der har lyst.
Svømmetræning for unge og voksne
Lær svømningens teknikker eller bare svøm selv.